Portal login

Transport modaliteiten

De drie transport modaliteiten, SEA, AIR, LAND worden op handen gedragen op het Coldcha platform. Voor alle drie zijn er uitgebreide modules aanwezig om voor elke modaliteit tot het meest optimale informatieniveau te komen voor alle betrokkenen in de keten. Dit leidt tot transparantie, minder contactmomenten en meer vertrouwen in jou. Coldcha heeft klanten die gebruik maken van alle drie de transportmodaliteiten, maar ook klanten die specifiek alleen de zee,- of luchttransport module gebruiken.

Benieuwd naar meer?

Coldcha 2.0 is niet een evolutie van Coldcha 1.0, maar een totaal nieuw platform van scratch ontwikkeld met alle ervaringen van 1.0 en alle feedback van klanten. Meer weten over Coldcha 2.0?

Image

Realtime trackers

Wat tientallen jaren geleden begonnen is als een passieve logger, is heden ten dagen vervangen door realtime trackers die bij vrachten kunnen worden gestopt om verschillende parameters te blijven volgen en om ‘alerts’ te ‘triggeren’ als bepaalde vooraf ingestelde waarden worden overschreden. Hier kan direct actie op worden genomen om negatieve effecten te minimaliseren en ‘waste’ te voorkomen. Door deze tracker-data te combineren met andere bronnen van data kan een zeer nauwkeurige ‘root cause analysis’ worden uitgevoerd en mitigerende maatregelen kunnen worden ingevoerd om dit in de toekomst te voorkomen.

Databronnen

‘Liever transparant dan onvoorspelbaar’, Coldcha gelooft in transparantie in de hele logistieke keten. Alle informatie is inzichtelijk vanuit alle bronnen. Dit leidt tot een enorme reductie in klantcontacten en leidt tot een hogere klanttevredenheid. De bron hiervan ligt in het ontwerp van Coldcha. Het team heeft ervoor gekozen om alle mogelijke databronnen die relevant kunnen zijn voor onze klanten te ontsluiten op het Coldcha platform. Dit is naar onze mening een oneindig proces, omdat er altijd extra bronnen zijn die weer nieuwe inzichten toe weten te voegen aan Coldcha. Schroom dus niet als klant ons uit te dagen nieuwe bronnen toe te voegen.

Image
Image

Milieubewustwording

Coldcha sluit zijn ogen niet voor de vervuilende gevolgen voor het milieu van de logistieke sector waarin Coldcha opereert. Zeker in de wereld waarin wij momenteel leven is het van belang dat het Coldcha platform zijn klanten inzichten kan geven over de milieubelasting die het vervoeren van de vracht met zich mee brengt, want zonder inzichten is het lastig te veranderen. Coldcha heeft zich aangesloten bij een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, waarin zij alle schakels uit de logistieke keten inzichtelijk kunnen gaan maken wat de belasting is voor het milieu.

Brede toepasbaarheid

Het Coldcha platform heeft geen standaard klantengroep. Door de brede toepasbaarheid van het platform is eigenlijk elke schakel in de logistieke keten een potentiële klant van Coldcha. Door de matrix structuur kun je als klant al jouw stakeholders in jouw keten toegang geven tot Coldcha. Hierdoor kan je documenten en informatie delen en ervaar je dat de klantcontacten via de telefoon, whatsapp, email met tientallen procenten zullen afnemen. Als je dan ook nog alle ‘automatische alerts’ goed instelt kan je proactief jouw klanten via het Coldcha platform informeren over vertrek, aankomsten, vertragingen en zaken als overschrijdingen van temperatuur, luchtvochtigheid en andere parameters. 

Image

Simpele data- integraties met eigen software

De meeste waarde heeft het Coldcha platform voor jou en de klant als al jouw informatie ook aanwezig is op het Coldcha platform. Om dit te bereiken zijn er een paar simpele stappen te zetten. Ons team ondersteunt en helpt jou hierin. Wij hebben dit vaker gedaan en kunnen jou op een prettige en snelle wijze aansluiten op het Coldcha platform. Dit kunnen wij in slechts uren en dagen i.p.v. weken en maanden.